Vanliga missar vid flyttstädning

Att städa inför flytt är ett tidskrävande jobb som kräver noggrannhet. Det finns vissa krav att uppfylla när man ska lämna över sitt boende till nya ägare och ett bra tips att ha i åtanke redan från början är hur man själv vill ha det när man kliver in i sitt blivande hem. Att hitta damm och smuts det första man gör kommer givetvis väcka en irritation. Nedan följer några vanliga missar som man bör undvika, om man inte vill få backning på städningen och göra allt en gång till. Vill du vända dig till en professionell firma som den här.

Felberäknad tidsåtgång

Du kanske i vanliga fall kan städa ditt hem på ett par timmar och då tycka att det känns väldigt rent och fräscht. Du tänker att en flyttstädning kommer ta ungefär lika lång tid som en vanlig storstädning men det är det första felet som många gör. Men bör räkna med att det tar bra mycket längre tid eftersom flyttstädningen innefattar moment som man troligtvis inte genomför varje gång man städar, vare sig det är en rejäl storstädning eller inte.

Dolda ytor

Ett annat vanligt misstag i samband med en flyttstädning är att man glömmer bort eller struntar i dolda ytor. Spisen är ett bra exempel där många bara torkar av dom synliga ytorna och låter resten vara. Vill man göra rätt redan från början ska man dra fram den för at torka av samtliga sidor och dessutom göra rent golvet under och väggen bakom. Detsamma gäller för element och andra svåråtkomliga ytor – det ska göras rent även bakom och under hur krångligt det än är. Tänk också på att torka ur lådor och skåp invändigt.

Fönstren

Vid en flyttstädning ska alla fönster putsas men inte bara på in- och utsidan. Har man fönster som går att ta isär ska dom även putsas invändigt. Karmarna och listerna runt om ska dammsugas och torkas av innan man kan checka av fönsterputsningen på sin lista.

Fusk i badrummet

Badrummet är ett rum där man spenderar mycket tid och även ett av hemmets rum som blir allra smutsigast. Har man ett kaklat badrum ska man se till att rengöra alla fogar noggrant eftersom det gärna fastnar smuts och kalk i dessa. Man ska även göra rent golvbrunnar vid dusch och bad och man bör torka av alla ledningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *