Företag i fokus – Spiratek

Spiratek är ett företag som arbetar med försäljning och installation av solceller. Främst är det solceller som monteras på taket på bostadshus och företagslokaler men det finns även andra alternativ i utbudet.

Produkter hos Spiratek

Det som delvis skiljer Spiratek mot dess konkurrenter är att de fokuserar starkt på en helhetslösning. Kunden ska inte behöva anlita flera olika aktörer för inköp, montering, service osv. Här erbjuds allt under samma tak. En kund som beställer ett paket vet därmed att allt kommer bli ordnat av dem.

 • Montage av solcellsanläggning
  Installatörerna kommer till kunden och monterar hela anläggningen. I detta fall kan de även gå igenom och svara på eventuella frågor.

 • Solcellerna
  I priset ingår självklart solcellerna som monteras.

 • Material vid montering
  Vilket infästningsmaterial som behövs avgörs av montören. Det avgörs exempelvis av vilket underliggande material som finns, lutning m.m.

 • Växelriktare
  En växelriktare behövs för att elen från solcellerna ska kunna tas till vara. Detta eftersom det skapas likström via solcellerna och via växelriktaren omvandlas detta till likström. Det är sedan likström som behövs i hushållet eller företagets lokaler.

 • Alltid fast pris
  Företaget erbjuder alltid produkter och tjänster till fast pris.

 

Tillval vid solcellsinstallation

 • Elbilsladdning
  Det går att ladda elbilar via vanliga vägguttaget men det är inget som rekommenderas på grund av den förhöjda brandrisken. Det är då säkrare att skapa en trefasladdning till bilen. Det säkraste sättet är däremot att montera in en laddningsstation som därmed har en rad säkerhetsfunktioner. Önskas dessa station behöver däremot det köpas in från annat företag än Spiratek.

 • Batteri
  Om det blir överskottsel kan detta säljas vidare via befintliga elnätet. Det finns en lag i Sverige som anger att elbolagen måste köpa in el från de som vill sälja. På detta sätt går det att tjäna pengar på den energi som skapas. Men då krävs det även ett batteri för lagring.

 • Specialmontering
  De flesta monteringar sker på tak. Det är ofta mest energieffektivt. Men det finns ytterligare alternativ och i vissa fall kostar det extra. Ett exempel är om solcellsinstallationen sker på stativ på marken.

 

Posted in El

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *