Frågor och svar om uglkurs

Frågor och svar om uglkurs

Ugl är en av dom mest populära kurserna och hittills har tusentals personer deltagit. Kanske funderar du själv på att gå en uglkurs men har många frågor och funderingar? Nedan följer några vanliga frågor och svar om just denna kurs.

Vad står ugl för?

Ugl är en förkortning för Utveckling av Grupp och Ledare.

Vad går kursen ut på?

Kursens syfte är bland annat att lära sig mer om hur människor fungerar i grupp samt hur man som ledare ska förhålla sig i olika situationer. Namnet UGL, Utveckling av grupp och ledare, beskriver ganska bra vad kursen går ut på.

Följande delar är något som man jobbar mycket med under en uglkurs:

  • Kommunikation
  • Konflikthantering
  • Att ge positiv och negativ feedback

Kommer jag bli en bättre ledare av att delta i en uglkurs?

Hur väl kursen fungerar från individ till individ kan såklart skilja sig på flera sätt. Det är viktigt att man går in i det fullt ut. Om man själv inte vill förändras så kommer man troligen inte att göra det heller.

Är man däremot villig att fundera över sig själv som chef eller ledare, inse att man har brister samt ha en vilja att bli bättre är sannolikheten stor att man kommer kunna bättra sig på flera punkter, tack vare dom kunskaper och verktyg som förmedlas under kursens gång.

Hur är kursen upplagd?

Kursen är upplagd på fem dagar, där man tillsammans med övriga kursdeltagare både bor, äter och deltar i dom olika delarna av kursen på samma ställe. Man åker alltså inte hem utan stannar på kursgården till dess att kursen är avslutad.

Ingen av deltagarna, som vanligen är ca 12 personer, känner varandra sedan tidigare. Man varvar föreläsningar och uppgifter och kommer att arbeta både självständigt och i grupp.

Hur kan man förbereda sig?

Inga speciella förberedelser behövs för att delta i en uglkurs men det kan för den sakens skull vara bra att sätta sig ner och fundera på vad man förväntar sig och vad man vill ha ut av kursen. En annan sak som är bra att göra är att se till att man deltar vid ett tillfälle då man kan lägga både jobb och privatliv åt sidan.

Hur mycket kostar det?

En uglkurs kan skilja sig i pris beroende på arrangör. Generellt ligger priset mellan ca 24.000 – 28.000 kronor.

Posted in UGL

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *