Byta fordon

Att ha en besiktad och servad bil utan massa ”småskavanker” är viktigt för att få så mycket som möjligt för den. Men det handlar minst lika mycket om att nå ut med budskapet om att bilen ska säljas. Allt går att sälja – till rätt köpare. Så det är viktigt att försöka hitta denna köpare. Ju bättre du syns med din annons desto större chans är det att du hittar köparen. Här listar vi några vägar som du kan använda för att sälja begagnade bilar. (I exemplet kommer Eskilstuna nämnas men det är bara att byta ut till din egen stad)

Lokala Köp-Sälj sidor

Eskilstundatorget är en gratis köp-och-sälj-sida där du både kan lägga upp annonser och se annonser på allt från cyklar till begagnade bilar. Fördelen är att dessa lokala sidor oftast är gratis och finns i det flesta medelstora städer. Nackdelen är att antalet besökare på dessa sidor ofta är färre än på exempelvis Blocket. Men eftersom det ändå är gratis finns ingen nackdel att lägga upp annonsen här.

Blocket

Blocket är den överlägset vanligaste vägen vid försäljning av begagnade bilar. Lägg in bilen under ”Södermanland” och få därmed människor från det större närområdet som söker efter bilen. Till stor sannolikhet kan du få intressenter långt från Eskilstuna då många är beredda att åka relativt långt bara de får den bil de önskar.

Bilhandlaren

I en artikel nämns det att en bil som du kan få 20 000 kr hos en bilhandlare kan du få 30 000 kr för om du säljer privat. Det är ett ganska tydligt riktmärke. Få ca 60 – 70% via bilhandlaren. Är det värt det? Nej, att sälja begagnade bilar till en bilhandlare är sällan ekonomiskt smart. Däremot kan du få betydligt mer för den om du byter in den samtidigt som du köper en ny bil. I detta fall kanske du kan få just 30 000 kr, dvs vad du hade fått vid privat försäljning. Det kan alltså vara ett alternativ – i alla fall om inbyte erbjuds.

Facebook

Det finns mängder av Facebook-grupper där man kan lägga ut annonser på begagnade bilar. Det finns ingen direkt mot Eskilstuna utan är det för en specifik stad är det enbart storstäderna. Men om man breddar området och kan annonsera mot ett län eller landskap blir det lättare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *