Vanliga frågor om bantningspiller

Fungerar alla bantningspiller på samma sätt?

Nej, de har olika funktion. Man kan dela in dem i olika kategorier beroende på vad pillrets primära funktion är. 

  1. Ökar fettförbränningen
  2. Minskar hungern
  3. Minkar fettcellernas möjlighet att växa
  4. Fettblockerare
  5. Kolhydratsblockerare
  6. Ökar energinivån vilket gör att du kan träna mer
  7. Omvandlingspiller som skapar muskler av fett
  8. Minskar sockersuget

Detta är de åtta vanligaste inriktningarna. Därmed inte sagt att piller från dessa kategorier alltid fungerar. 

Vilket bantningspiller är bäst?

Det beror på vad som ligger bakom din övervikt. Har du ett högt sockersug kan det vara det vara ett bantningspiller från kategori åtta som ger bäst resultat osv. Det är däremot inte helt lätt att veta orsaken bakom en ökad vikt. I vissa fall kan det exempelvis vara en depression eller plötslig händelse i livet som måste bearbetas. Bantningspiller kan vara till hjälp men man behöver se på helheten och därmed jobba på flera fronter för att gå ner i vikt. 

Kan jag äta som vanligt?

Det beror helt på hur du äter idag. Bantningspiller är ett hjälpmedel – inte en magi. Äter du en dålig kost idag kan du behöva ta hjälp för att hitta en välbalanserad kost utifrån din viktsituation och ditt mål. Som stöd på vägen används dessa piller. 

Är det inte kosten som är själva grundproblemet kan du i stort sett äta som förr. Allt beror på vad som ligger bakom övervikten, dess omfattning osv. 

Finns det olagliga bantningspiller?

Ja, det florerar olagliga bantningspiller i Sverige. Dessa importeras av privatpersoner och säljs sedan direkt till kunden. Köp enbart preparat från kända och väletablerade märken och från återförsäljare som ställer höga krav på kvalité och säkerhet. 

Finns det åldersgräns?

Många preparat har 18 års-gräns. Detta framförallt om det är piller som primärt är tillverkade för effektiv viktnedgång. Samtidigt finns det naturtillskott och andra preparat som exempelvis ökar energinivån (så du kan träna mer) eller minskar sötsugen (så du äter mindre). Det är inte alltid som dessa marknadsförs som just bantningspreparat men de kan eventuellt ge liknande resultat. 

Vad ska jag tänka på när jag använder bantningspiller?

Först och främst – följ alltid doseringen mycket noga. Det ger absolut inte dubbel effekt om du tar dubbel dos. Läs även bipacksedeln för att vara insatt i vilka eventuella biverkningar som kan uppstå. 

För det andra – se bantningspiller för vad det är. Det är ett hjälpmedel till viktkontroll. Ett hjälpmedel som ger absolut bäst effekt i kombination med förändrad kosthållning, ökad motion och en sundare livsstil. Kanske är det stressen du i första hand bör minska? Kanske är det mathållningen? Till stor sannolikhet en kombination av flera faktorer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *