Hur fungerar Thule cykelsits?

En cykelsits är en barnstol som sitter baktill eller framtill på cykeln. Den kan antingen sitta direkt på pakethållaren eller på en bygelskena, bägge metoder är ganska vanliga. Thule cykelsits ger barnet en fantastisk cykelupplevelse; barnet sitter bekvämt och det finns fjädring i själva cykelsitsen. Det finns cykelsitsar som monteras på skenor och det kan vara ett alternativ även om din cykel har pakethållare. När du köper en Thule cykelsits följer det med skenor som passar på nästan alla olika typer av cyklar. Skenorna sitter fast på själva stolen och fästet skruvas fast på sadelröret. 

Hur används en Thule cykelsits? 

Det är viktigt att du använder Thule cykelsits på rätt sätt för högsta säkerhet. Remmar och fotstöd ska alltid vara korrekt inställda. Barnets hjälm ska inte sticka ut baktill för då riskerar hjälmen att trycka fram huvudet så att barnet måste böja huvudet nedåt. När ni till exempel ska åka till dagis på cykel så försök att inte stressa, även om det kan vara svårt. När du köper en Thule cykelsits så köp ett extra fäste, då kan både mamma och pappa lämna och hämta på dagis med cykel. 

Thule cykelsits Ride Along 

En av Thules cykelsistar kallas Thule Ride Along och ingår i en speciell kategori av produkter som kallas ”Active with kids”. Det är en cykelsits som är designad för att barnet ska sitta både säkert och bekvämt. Det är en modell som är enkel att använda och att montera. Sitsen har en vadderad sele utan skarpa kanter vilket alla barn brukar uppskatta och cykelsitsen är utrustad med en mjuk och bekväm sittdyna. När Thule utvecklade Ride Along-modellen så upptäckte man att många barn riskerar att klämma händerna mot väggen när man parkerar cykeln. Därför har Thule cykelsits ett integrerat skydd som hindrar att barnets händer kläms. En del av Thule cykelsitsar har en ”tilt-funktion”, det betyder att man kan luta stolen bakåt när barnet somnar precis på samma sätt som man kan göra med en bilstol.

Om man inte vill ha Thule cykelsits på cykeln? 

Om man inte vill ha kvar Thule cykelsits på cykeln så är den mycket enkelt att ta av. I bara ett klick så kan du ta av cykelsitsen och bara fästet är kvar. Sedan är det mycket smidigt att klicka på sitsen när du vill använda den igen. Detta system gör det möjligt att till exempel lämna kvar sitsen på förskolan när du har lämnat dina barn på morgonen.  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *