Behöver jag ett inbrottslarm?

Behöver jag ett inbrottslarm?

Alla kan ha nytta av ett inbrottslarm. Det finns många inbrottslarm som erbjuder fantastiska lösningar och erbjuder dig både brand- och inbrottslarm. Förr såldes inbrottslarm främst till villaägare men försäljningen av inbrottslarm ökar bland sommarstugeägare och lägenhetsinnehavare. När man köper ett inbrottslarm till en lägenhet så köper man ofta samma typ av inbrottslarm som till en villa, men lägenheter behöver ofta inte skalskydd på samma sätt som en villa. Väljer du ett uppkopplat inbrottslarm ingår ofta brandskydd som aktiveras vid en eventuell rökutveckling. Tiden är alltid en viktig faktor för att begränsa branden så mycket det går och med ett inbrottslarm kan du vara säker på att larmet reagerar direkt. 

Inbrottslarm som varnar för läckage 

Ett läckage i bostaden kan pågå under lång tid i det dolda utan att du märker någonting. I värsta fall måste ni renovera hela bostaden och det är något som både kan dra ut på tiden och även bli kostsamt. Köper du ett modernt inbrottslarm så kommer du att bli varnad för vattenläckor innan det har gått så långt att mögel uppstår. Med ett inbrottslarm så får du kompletta lösningar för ditt hem samtidigt som tjuvarna får stanna ute i kylan. Det är inte speciellt dyrt att installera ett inbrottslarm, särskilt med tanke på att ett inbrottslarm totalförsäkrar din bostad.

Hur fungerar inbrottslarm? 

En del inbrottslarm har en rörelsedetektor som reagerar på rörelse, andra använder kameror för att upptäcka rörelse i bostaden. En del inbrottslarm har klassiska sirener medan andra har högtalartelefoner som är uppkopplade mot larmcentralens operatör. Många inbrottslarm erbjuder även smarta hemtjänster. Då får du möjlighet att fjärrstyra eluttag och dörrlås. Själva kameran brukar ha en mycket hög upplösning om du köper till smarta hemtjänster. Om du är kopplad till en larmcentral så ingår ofta väktarutryckningar och en del larmföretag erbjuder även inre kontroll av bostaden vilket innebär att väktarna går in i din bostad och gör en kontroll om larmet aktiveras. 

Inbrottslarm med god kvalitet 

Genom att investera i ett inbrottslarm för ditt hem så ökar du säkerheten för dig och dina nära. Alla inbrottslarm som säljs i Sverige är noggrant testade så du kan känna dig trygg med att ditt inbrottslarm kommer att fungera som det ska. Det spelar ingen roll om du bor i villa, radhus eller lägenhet, det finns inbrottslarm för alla behov. Många inbrottslarm kan du enkelt montera på egen hand. Du behöver inte dra några kablar eftersom allt är trådlöst. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *