Tiden efter en hårborttagning med laser

Tiden efter en hårborttagning med laser

Funderar på att höra hårborttagning med laser? Det har blivit känt som effektiv metod för att permanent reducera hårtillväxt. När det kommer till att besluta om man ska göra ett ingrepp eller inte, kan givetvis efterförloppet vara en avgörande faktor. Tiden efter en hårborttagning med laser innebär inga större praktiska problem – men det gäller att följa det som behandlaren säger.

Undvik solen

Efter en behandling bör du undvika solen så gott det går. Solbada inte, och bär kläder som skyddar dig när du är utomhus. Din hud kommer att vara känslig, och hög solexponering kan dessutom komplicera borttaggningsprocessen samt eventuella tilläggsbehandlingar.

Var beredd på att hår faller ut

Kort efter behandlingen kommer det behandlade håret att börja ta sig ut från hårsäcken, vilket kan göra så att det ser ut som att det växer igen. Låt det dock ta mellan 10 – 14 dagar, så kommer håret att falla ut. I det här skedet kan du enkelt ta bort hårstråna, förslagsvis genom att använda en tvättlapp i duschen eller i badet.

Undvik noppning och vaxning

Ungefär 10 – 14 dagar efter behandlingen, när håren börjar falla ut, ska de få falla ut naturligt (eller med mild hjälp av till exempel en tvättlapp, som nämnt ovan). Du bör inte vaxa eller noppa för att påskynda processen. Om några hårstrån ger ”motstånd”, så innebär det att de fortfarande ”lever” – vilket innebär att de kommer behöva tas om hand vid en framtida behandling.

Du behöver med all sannolikhet flera behandlingstillfällen

Hårborttagning med laser är enbart effektivt mot de hår som är i en växande fas. Således krävs det normalt flera behandlingstillfällen innan de önskade resultaten är uppnådda. För den typiska patienten kan det innebära allt mellan fyra och tio besök hos kliniken innan man är nöjd.

Efter varje behandling så ser du färre och färre hårstrån i det aktuella området. Det hår som väl fortsätter att växa kommer att vara mindre och i en ljusare färg.

Vanliga frågor och svar

Kan rakning mellan behandlingarna innebära mer hårväxt?

Nej, det bör inte ha någon påverkan.

Kan jag gå på massage efteråt?

Efter ett antal timmar bör det vara okej. Fråga din klinik innan du gör det.

Gör det ont?

De flesta har inga större problem med smärta. Dock kan det göra ont ibland, speciellt vid tunnare hud och håret är mörkt och tjockt.

Har du frågor, besök hårborttagninglaserstockholm.se.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *