Omstrukturering av privat ekonomi

Att behöva låna pengar någon gång i livet är inget konstigt utan de flesta människor behöver göra det i olika situationer. Men det är inte alltid man vill vända sig till en långivare som använder sig av UC av olika anledningar. Nedan kan du därför läsa om alternativa kreditupplysningsföretag och om hur du kan låna pengar enkelt utan UC. Ett omstartslån innebär ofta att man har e bakgrund där kreditutdrag förekommer regelbundet. Omstartslån är utformade för att man skall kunna samla krediter och minimera kostnader för lånen som finns. I vissa fall kan man utan problem få ett omstartslån medan det samtidigt kan vara svårt att beviljas lånen som önskas.

Lag för långivare att göra en kreditupplysning

Idag finns det en lag, konsumentkreditlagen, som alla långivare i Sverige måste följa. I denna lag beskrivs bland annat att långivare måste göra en kreditupplysning när en ansökan om att låna pengar kommer in till dem. Långivaren tar en kreditupplysning på dig som potentiell kund för att se om du till exempel har skulder eller betalningsanmärkningar. På detta sätt kan de göra en bedömning huruvida du är trovärdig som låntagare eller ej. Det finns inget undantag för omstartslån. Dock är det inte alltid UC används.

Kreditupplysningen är en del av den samlade bedömningen som långivaren gör för att avgöra om du kan beviljas den ansökan om pengar som du har gjort eller inte. Det kan också vara så att du kan beviljas en lägre summa än den som du ansökt om. Att ansöka om att låna pengar enkelt utan UC är idag inga problem.

Nytt omstartslån utan UC

Av de kreditupplysningsföretag som finns idag är UC den största och används av många långivare. Men det finns andra kreditupplysningsföretag vilket gör att du kan låna pengar enkelt utan UC. Det kan nämligen vara negativt för dig om det görs en kreditupplysning via UC. Det kan vara så att du kanske har flera olika förfrågningar via olika kreditbolag, vilket kan ha en negativ inverkan på nytt omstartslån. Det kan också vara så att du av någon anledning inte vill att ansökan om lånet ska registreras hos UC. Genom att vända dig till en långivare som inte använder sig utav UC för omstartslån, utan till exempel Bisnode eller Creditsafe, kan du ansöka om att låna pengar enkelt utan UC. Idag finns det många långivare som använder sig av dessa aktörer, vilket gör att du kan låna pengar enkelt utan UC. För att testa omstartslån finns info här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *