Praktiska arbets och profilkläder

Som hantverkare är det viktigt att vara rätt klädd – inte rent modemässigt men för att skydda kroppen. Klassiska arbetsbyxor med många fickor och plats för till exempel hammare och tumstock är vanligt. Arbets och profilkläder finns i mängder för just hantverkare – nedan följer några tips på hur man kan tänka vid inköp, samt vad man ska satsa på.

Arbetskläder för hantverkare

Det finns som sagt ett stort utbud av arbetskläder för hantverkare och när man ska välja bör man i första hand tänka på funktionen. Praktiska kläder underlättar vid arbetet och några av dom vanligaste plaggen bland hantverkare är:

 • Arbetsbyxor
  Dom ovan nämnda arbetsbyxorna ä som är vanliga bland nästan alla typer av hantverkare finns att köpa från många märken och återförsäljare. Med många fickor och speciella hållare får man plats med det mesta man behöver för att kunna arbeta. Dessutom är den här typen av byxor slitstarka och ofta utrustade med förstärkningar, så som knäskydd.
 • Tröjor
  När det kommer till arbetströjor kan man välja nästan vad som helst som man tycker är bekvämt. Ofta ser man hantverkare i profilkläder dom fått från branschkollegor eller sådant dom tryckt upp själva. Varma sommardagar räcker det med en enkel T-shirt men under dom kallare månaderna kan man välja en tjockare sweatshirt eller liknande.
 • Jackor
  På vintern behövs inte bara tjockare tröjor, utan också jackor. Speciellt för hantverkare som jobbar utomhus året runt. Det finns ofta jackor som matchar dom arbetsbyxor man valt, vilka är både praktiska, varma och sköna. Jackor för hantverkare syns också ofta med tryck av företagsloggan.
 • Skor
  Inte bara kläderna är viktiga för hantverkare av olika slag, utan även skorna. Det gäller att man har bra på fötterna – stålhätta kan till exempel vara bra inom flera hantverkaryrken. Om man står och går mycket i sitt arbete är det också klokt att välja ett par fotriktiga skor som sitter både skönt och stabilt.

Förvandla arbetskläderna till profilkläder

Det finns många återförsäljare av arbetskläder som också erbjuder tryck på dessa – då kallas dom helt plötsligt för profilkläder. Profilkläder kan vara i princip vilket plagg som helst, bara det att det finns någon form av tryck på – inte helt sällan företagets namn eller logga. Man kan även köpa in sina arbetskläder på annat håll och ta dom till sitt lokala tryckeri om man vill ha profilkläder.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *