Planera din trädgård

Funderar du på vad du kan göra med din trädgård? När det kommer till trädgårdsanläggning så är det bra att först fundera på vad det ärt du vill att din trädgård ska användas till. Vill du ha en grön oas med blomstrande rabatter eller ska det vara en plats för familjen och vännerna? Behöver du stora ytor för barnen eller är det en vindskyddad uteplats du drömmer om? Detta är faktorer som påverkar hur du ska planera din trädgård. Du kan få hjälp med planeringen av en trädgårdsanläggare i Helsingborg. När syftet är klart för dig så kan du börja fundera mer på vad du behöver till din trädgård-

Hur mycket trädgårdsarbete vill du göra?

En sak som är mycket viktig att tänka på, är hur mycket tid du vill lägga på trädgårdsarbete. Skötsel av trädgården är ett måste och moment som alltid måste göras är klippa gräset, rensa ogräs och plantera. Om du inte vill lägga ner allt för mycket tid på skötseln, så är det bra att skapa en lättskött trädgård. Du kan få hjälp med trädgårdsanläggning i Helsingborg utifrån dina önskemål. Du kan till exempel satsa på att lägga sten eller singel på vissa delar för att få mindre gräs att klippa så väl som satsa på växter som mer eller mindre sköter sig själva.

Kolla in grannarnas trädgårdar

Om du inte är riktigt säker på vad för växter du ska ha i din trädgård så kan du tjuvkika hos grannarna. Olika växtsorter trivs olika bra beroende på vad det är för jord och klimat med mera. Hos grannarna kan du se vad blommor som trivs, då odlingsförhållandena är ungefär samma inom samma område. Så trivs växterna hos grannen, så kommer de trivas hos dig. Utgå även från hur omgivningarna ser ut. Det är inte fel att planera trädgården utifrån hur den omkringliggande miljön ser ut.

Anlita en trädgårdsexpert

Om du tycker det verkar svårt att planera din trädgård, du behöver markarbete före eller känner bara av att en expert vore på sin plats, anlita en trädgårdsanläggare i Helsingborg. Du kan även satsa på att anlita en trädgårdsdesigner eller en landskapsarkitekt. Ofta går det att välja om du bara vill ha en konsultation, hjälp med planering eller om de ska hjälpa dig att genomföra alla delar, från att skissa och planera till att köpa in och plantera.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *