Möteslokaler, mötesrum eller konferenslokal – Välj rätt i Göteborg

Möteslokaler, mötesrum eller konferenslokal – Välj rätt i Göteborg

När ett företag i Göteborg inte har egna lokaler som passar till möten, konferenser eller föreläsningar behöver det bokas på annan plats. Men är det lokal, rum eller konferensanläggning som krävs?

  • Mötesrum – För tillfälligt kort möte
  • Möteslokal – Större lokal för sammankomster
  • Konferenslokal – Med service och kringtjänster

Boka mötesrum…

Flera mindre företag i Göteborg har kontor på ett kontorshotell eller i hemmet. Därmed finns inte möjlighet att ta emot kunder eller leverantörer för samtal. I detta fall passar det att hyra ett mötesrum.

Mötesrum hyrs ut av både fastighetsbolag, hotell och kontorshotell. Rummen är då anpassade för olika stora möten. De minsta rummen kan bestå av två fåtöljer och ett litet bord medan de ett större kan ha whiteboard, videokanon eller annan utrustning.

Hitta möteslokaler i Göteborg om…

Mötesrum och möteslokaler används generellt för samma behov. Namnet, möteslokal, pekar däremot på att de är större.

Att företag vill boka möteslokaler kan ha olika orsaker. Ofta handlar det om platsbrist i de egna lokalerna. Kanske ska ett större möte hållas än vanligt eller så behöver mötet hållas nära flygplatsen eller tågstationen.

I likhet med mötesrum finns det ett brett och stort utbud av möteslokaler i Göteborg. Lokalerna kan antingen vara så stora att de både har toalett och kökspentry eller inom ett kontorshotell/hotell där allmänna utrymmen delas med andra.

Då passar konferenslokaler bäst

Det som främst skiljer möteslokaler och mötesrum mot konferenslokaler är tillgänglighet och service. Bokas möteslokaler kan man förvänta sig ett tekniskt utrustat rum men inte alltid någon receptionist eller annan personal som hjälper till med arbetet.

Konferenslokaler har även ofta boendemöjlighet i närheten. Det kan vara direkt på konferensanläggningen eller bara på gångavstånd. Detta passar bäst när företaget önskar åka iväg och genomföra mer än enbart ett enda möte. En konferens över ett par dagar brukar kunna skapa större möjligheter oavsett om det är med kunder eller för att utveckla företaget.

Eller välja digitalt möte?

Med Coronautbrottet har digitala möten tagit fart ordentligt. Det finns ett flertal digitala lösningar som innebär att konferenser och möten kan hållas digitalt. Alla är kvar på sina kontor men kopplas samman för att mötet ska kunna hållas. Här krävs däremot en tydligare mötesgång då det är svårt att höra om flera skulle föra samtalet samtidigt.

Många möteslokaler i Göteborg är även utrustade för digitala lösningar. Därmed kan mötet hållas i möteslokalen – tillsammans med andra över hela världen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *