Hyra buss eller åka kollektivt?

Hyra buss eller åka kollektivt?

När exempelvis en skolklass ska besöka Stockholm finns valet att hyra en egen buss som tar de mellan de olika platserna eller åka kollektivt via buss, båt och tunnelbana. När det än större grupp (30 – 60 personer) är buss ofta betydligt enklare och mer prisvärt.

  • Mer ekonomiskt

Vad det kostar att hyra buss i Stockholm beror självklart på hur stor buss som ska hyras samt hur länge detta ska ske. Men samtidigt ska det ställas mot alternativet.

En resa inom kollektivtrafiken i Stockholm kostar ca 30 kr/st. För en grupp på 50 personer innebär det 1500 kr enbart för en enda resa. Ska de exempelvis åka från boendet till en turistattraktion, vara där någon timme, åka till nästa och därifrån åka tillbaka till hotellet innebär det alltså 3 resor under en och samma dag. Det handlar därmed om en kostnad på 4500 kr.

Till stor sannolikhet är det billigare än 4500 kr att hyra buss i Stockholm över en dag. Men samtidigt finns det mer fördelar än enbart det ekonomiska.

  • Håll ihop gruppen

I vissa situationer är en hyrd buss enda alternativet. När alla elever sitter på bussen kan de i lugn och ro räknas in innan bussen rullar vidare till nästa destination. Gruppen är alltid samlad och det är lätt att få överblick på att alla är med på resan.

Det kan ställas mot att åka kollektivt där eleverna lätt kan ”försvinna” i massan av andra som åker kollektivt. Någon tid att räkna in dem finns inte utan tunnelbanan åker efter ett kort stopp.

  • Åk när ni vill och var ni vill

En stor orsak till att många väljer att hyra buss är den stora flexibilitet som detta ger. Gruppen kan själv lägga upp sin rutt och visa den för bussbolaget. Utifrån det planerar bussbolaget vilket alternativ som blir bäst. Det kan vara att bussen är med gruppen hela dagen men lika gärna att chauffören får tid till ett mindre uppdrag medan gruppen går på en attraktion några timmar.

Dessutom når busstransport alla delar av Stockholm. Det spelar ingen roll om man vill långt ut i skärgården, in till stadshuset eller till hotellet i Solna. Åk var ni vill och när ni vill. En flexibilitet som även är värd en hel del.

Kom ihåg att alltid ta in offerter om ni ska hyra buss i Stockholm  – Det är stora prisskillnader.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *