Hitta mäklare som är duktiga men också prisvärda

Innan du gör din bostad redo för försäljning bör du försöka hitta mäklare som kan hjälpa dig att göra en bra affär. Mäklaren kan sedan i sin tur vara behjälplig med att göra i ordning din bostad inför försäljningen. Det är trots allt känt att ett hem som ger ett bättre första intryck vanligtvis säljs lite fortare och dessutom till ett högre pris.

Anlita en mäklare som debiterar ett rimligt mäklararvode i procent

När du anlitar en mäklare som debiterar ett rimligt mäklararvode i procent kan du ibland spara lite pengar. Dessa har du förmodligen gott om hål att stoppa i. En bostadsaffär är trots allt sammanlänkad med en rad olika utgifter, däribland kostnaden för att skaffa en ny bostad.

Att tillfälligt hyra en bostad innan du skaffar en ny permanent sådan kostar förvisso lite extra pengar. Men samtidigt kan en tillfällig bostad vara till hjälp genom att lätta lite grann på pressen att snabbt behöva sälja ditt hem. När du hyr en bostad under en kortare tid kan du också vänta lite grann och hitta den perfekta nya bostaden.

Framför allt när sentimentet på bostadsmarknaden är lite mer negativt kan det vara värt att skaffa en tillfälligt bostad innan du hittar en ny sådan. Genom att göra detta kan du nämligen låta priserna sjunka lite grann och på så vis få lite mer hus för dina pengar. Med detta sagt är det inget lätt beslut att fatta hur just du bör göra. Till exempel kanske du gärna vill skaffa ett nytt hus innan du säljer ditt befintliga.

Så kan du hitta mäklare som är både prisvärda och duktiga

Idag är det enklare än någonsin att hitta mäklare som är duktiga och prisvärda. Allt du behöver göra är att:

  • Besöka någon av de webbplatser där du kan jämföra fastighetsmäklare.
  • Fylla i formuläret för att ta in offerter med information om mäklararvode m.m.
  • Välja någon av de olika aktörerna som har skickat en offert till dig.

Svårare än så här är det faktiskt inte att sålla agnarna från vetet och välja den allra bästa mäklaren!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *