Gör resan mer uthärdlig

Gör resan mer uthärdlig

Är du en av de som tycker att det är just destinationen som är målet – och inte resan? Det finns flera saker man kan göra för att göra sitt resande mer uthärdligt. En viktig faktor är packningen. Förutom att ha en rejäl resväska är en axelväska bra att ha på flygplatsen och under flyget. En annan faktor är färdmedlet – kanske behöver du inte ens flyga dit du ska?

Väskor

En väska som är svår och jobbig att dra är ett bra recept på en jobbig resa. Visserligen bör väskan vara rejäl, men samtidigt ska det gå att dra runt den på flygplatserna utan problem. Som ett komplement till den större resväskan är en axelväska ett bra val. I dessa kan du till exempel förvara mindre elektronik eller snacks. Tänk på att dessa, åtminstone om du ska någon vätska med dig i axelväskan, bör köpas efter att du har gått förbi säkerhetskontrollerna.

Färdmedel

Visst – det går fort att flyga. Men är det verkligen alltid det mest bekväma? Ett bra alternativ till flyget är ofta att ta tåget, som ibland dessutom kan vara billigare. En fördel med att ta tåget är att du direkt kommer fram till centralstationerna, som ofta ligger mitt i städerna. Du slipper då ta dig från en flygplats med en dyr taxi (eller billig och obekväm flygbuss) till ditt hotell. I många fall räcker det med att helt enkelt gå några hundra meter från centralstationen, givetvis beroende på var ditt hotell ligger och hur stor staden är.

Du som ska åka tåg kan ha detta som en faktor i valet av hotell. Ligger hotellet nära tågstationen blir det mycket smidigt att ta sig dit för att checka in. Då kan det räcka med att gå ett par hundra meter med resväska och ev. axelväska för att ta sig dit.

Ha mycket tid i mellanlandningarna

Om du ska flyga är det bra att se till att ha goda marginaler vid mellanlandningar. Helst bör man ha åtminstone en timme, men gärna lite mer än så (särskilt om flygplatsen är stor), för att lugnt kunna ta sig till rätt gate och flyg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *