Damcykeln – varför det är rätt för just dig

Damcykeln – varför det är rätt för just dig

Allt fler kvinnor får upp ögonen för damcyklar. En damcykel och en herrcykel är egentligen ganska lika med den skillnaden att ramen ser lite annorlunda ut. För länge sedan ansågs det inte fint för kvinnor med kjol att svinga upp benen på en cykel så därför började man tillverka damcyklar med en lägre ram. Häng med i vår artikel för att lära dig allt du behöver om damcyklar!

Varför ska man använda en damcykel?

Antalet personer som cyklar ökar hela tiden. Fler och fler inser vilka fördelar en damcykel faktiskt har. Man kan använda sin damcykel när man åker fram och tillbaka till jobbet och får då samtidigt motion. Att cykla är klimatsmart och miljövänligt och det är dessutom väldigt billigt att cykla jämfört med att till exempel åka bil. I stora städer med intensiv trafik går det oftare fortare att cykla än att åka bil, med en cykel behöver du aldrig bli fast i en bilkö.

Vilken typ av damcykel passar just mig?

Olika cykelmodeller används på olika sätt. Innan du bestämmer dig för en viss typ av damcykel så tänk igenom hur du tror att du kommer att använda cykeln. I stan på asfalt eller i skogen på landsväg? Är det väldigt kuperad terräng med mycket backar där du kommer att cykla behöver du kanske en elcykel som drivs av ett uppladdningsbart batteri. Vill du ha en damcykel som är utrustad med cykelkorg eller pakethållare? Fundera också på om du vill ha en damcykel med kedjeskydd som omsluter hela kedjan eller strålkastare som tänds automatiskt när det är mörkt ute. En mountainbike, som även kallas för terrängcykel på svenska, passar dig som cyklar mycket i terräng. De har många växlar och kan fås med stötdämpning.

Köpa damcykel av cykelhandlare eller på nätet?

Allt fler svenskar köper cykel på nätet, urvalet av olika modeller och märken är enormt, numera finns det till och med märken som bara säljs på nätet. Priset kan också vara en viktig faktor när man kollar efter damcykel och de damcyklar som säljs på nätet har ofta oslagbara priser.

Vill du ha personliga rekommendationer så kan det vara bättre att vända sig till en lokal cykelhandlare. De har ofta en kunskap som kan vara svår att få ta del av från en näthandlare. Ofta så får du dessutom din damcykel samtidigt som du köper den och behöver inte vänta flera veckor att få den hemskickad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *