Filmen Assassins Creed

Assassins Creed är en amerikansk science fiction-action-äventyrsfilm från 2016 som är baserad på den populära dataspelsserien med samma namn. Filmen har en åldersgräns på 15 år. Den är regisserad av Justin Kurzel och skriven av Michael Lesslie, Adam Cooper och Bill Collage.

Filmen äger rum i samma miljö som dataspelen men har en originalhistoria som expanderar seriens mytologi och äger rum under den spanska inkvisitionen. Den började spelas in i slutet av augusti 2015 och hade biopremiär i USA och Frankrike den 21:a december 2016. Filmen Assassins Creed fick överlag negativ kritik från filmkritikerna. På IMDb har filmen ett betyg om 5,8 av 10. Filmen hade en budget på 125 miljoner dollar och spelade in 240 miljoner dollar världen över.

I denna film spelar flera berömda skådespelare som Michael Fassbender (som också producerade filmen), Marion Cotillard, Jeremy Irons, Brendan Gleeson, Charlotte Rampling och Michael K. Williams. Även den svenska skådespelaren Matias Varela har en roll i filmen och spelar Emir, en släkting till Yusuf Tazim som är en assassin från Mellanöstern som använder pil och båge samt svärd och knivar för att överkomma sina fiender. Matias Varela är kanske mest känd för sina roller i Snabba Cash-filmerna.

Filmens handling

Michael Fassbender spelar Callum “Cal” Lynch, en man som plötsligt en dag får veta att hans släkt tillhör ett hemligt och gammal sällskap vad namn Assassinerna och då främst en man som hette Aguilar de Nerha som levde i 1500-talets Spanien. Sällskapet Assassinerna har genom århundraden kämpat mot ett annat sällskap vid namn Tempelherreorden som önskar makten för sig själva. Callum får veta detta när han sitter i dödscell och väntar på sin avrättning då han blir tillfångatagen av företaget Abstergo Foundation. Genom ny teknik som erbjuds av företaget Abstergo kan Callum själv transportera sig virtuellt till det förflutna för att på så sätt se och uppleva vad hans förfäder gjorde.

I filmen återfinns även Dr. Sofia Rifkin som spelas av Marion Cotillard. Rifkin är dotter till den man som äger företaget Abstergo och är själv en forskare på det projekt dit Callum kommer. Rifkin har bestämt sig för att använda forskning till förinta mänsklighetens våldsamma impulser för att på så vis skapa en harmonisk värld.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *