Anlita flyttstädning i Stockholm

Anlita flyttstädning i Stockholm

Att städa en bostad inför en flytt är ett stort jobb. Alla rum måste rengöras noggrant, inklusive badrummet. Det rum som kräver den största arbetsinsatsen vid en flyttstädning är dock köket. Du måste dels rengöra kyl och frys men även ugn, skåp, golv och andra ytor. Såvida du inte själv av någon anledning önskar utföra din flyttstädning i Stockholm, gör du bäst i att anlita en städfirma.

När det gäller kyl och frys behöver du ta bort alla hyllplan och grönsakslådor samt tvätta dessa för hand, innan du torkar dem och sätter tillbaka dem i kylen och frysen. Glöm inte att avfrosta frysen! Du bör dessutom flytta kyl och frys för att komma åt området bakom dessa.

Så rengör du ugnen vid flyttstädning i Stockholm

Ugnen är en vitvara som kan vara svår att få riktigt ren. Du bör rengöra dess insida inklusive ugnsgallren med hjälp av ett särskilt rengöringsmedel. Det är viktigt att du läser de instruktioner som står på rengöringsmedlet, då det kan vara så att medlet ska verka under exempelvis 24 timmar. Under denna tid ska du inte använda ugnen. Med hjälp av svamp och papper kan du sedan torka alla ytor inuti ugnen. Skölj sedan ugnens insida med rent vatten.

Rengör även ugnsfläkten och se till att glödlampan fungerar som den ska. Om du inte vill använda kemiska rengöringsmedel, kan du använda en lösning som innehåller 100 gram bikarbonat per liter vatten. Om din ugn är riktigt smutsigt kan du behöva öka dosen bikarbonat så lösningen blir mer av en smet än en flytande vätska. När lösningen har fått verka i en timme kan du använda en isskrapa för att skrapa bort förkolnade rester. Återupprepa sedan denna process tills ugnen är helt ren.

Som du säkert märker så är det en hel del jobb som ligger bakom en flyttstädning. Därför gör du bäst i att anlita en städfirma att utföra din flyttstädning i Stockholm, om du har möjlighet till det. Tack vare RUT-avdraget blir kostnaden för en professionell flyttstädning i Stockholm inte särskilt stor och du kommer vara glad att du själv slapp städa din bostad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *