Överfallslarm ökar trygghet

Överfallslarm är populärt eftersom det ökar tryggheten för de som upplever att de behöver skydd. Överfallslarm finns i många olika utföranden. Larm som avger höga ljudsignaler eller irriterande spray eller ett GPS-larm som skickar ut en plats till utvalda personer om det aktiveras.

Många som joggar ute i ödsliga motionsspår eller efter mörkrets inbrott känner sig tryggare om de har ett överfallslarm i handen. Det finns olika typer av överfallslarm. Ett personlarm är i regel ett larm med hög larmsignal men det kan även vara en spray som skapar obehag för angriparen och/eller färgar den personen för att underlätta senare identifiering. En så kallad försvarsspray är ett effektivt överfallslarm och de är till skillnad från pepparspray helt lagliga i Sverige.

Det finns många olika typer av överfallslarm

Många som vistas i okända områden tycker att det känns tryggare om de innehar ett överfallslarm. Idag finns överfallslarm i många olika utföranden. Ett modernt exempel är en så kallat GPS överfallslarm som kan skicka ut en geografisk plats om den aktiveras. Ett sådant överfallslarm går ofta att programmera så platsen skickas till vissa förinställda personer om larmet går av. Men det allra vanligaste överfallslarmet är nog ändå ett personlarm där en hög signal ljuder om larmet aktiveras. Signalen är ofta i storleksordningen 120 decibel ett ljud som definitivt drar uppmärksamhet till sig. Ett sådant larm aktiveras ofta genom att en liten sprint dras ut och då börjar signalen att ljuda. Ett sådant överfallslarm kan även ha andra tillbehör som till exempel en ficklampa som kan komma väl till hand vid ett angrepp eller för att tillkalla uppmärksamhet. Ett sådant överfallslarm är litet och behändigt och går till exempel ofta att fästa i en nyckelknippa, i väskan eller i mobilen. Om du joggar så kanske det är behändigt att ha överfallslarmet runt halsen i en halsrem. Idag finns överfallslarm i formen av en sportklocka. Du som joggar eller sportar kanske tycker du är behändigt med ett överfallslarm som sitter på handleden. Att ha ett överfallslarm på handleden är praktiskt av många anledningar, framförallt kommer ju överfallslarmet alltid att vara nära till hands.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *