Hårtransplantationer allt mer populära

Hårtransplantationer allt mer populära

Tack vare dagens teknik kan man enkelt fixa ett tunt hårfäste eller få sin frisyr att se like tjock och stilig ut som den gjorde för 20 år sedan. Nya metoder möjliggör för revolutionerande transformationer av ditt hår. Med hjälp av kirurgiska ingrepp, hårtransplantationer, kan hår förflyttas från ett ställe till ett annat på din kropp och återgälda ditt hårdfäste och få dig att se många år yngre ut. De moderna metoderna för hårtransplantation är såpass träffsäkra att det ser helt naturligt ut, ingen kommer att du gjort en hårtransplantation.

Att hitta rätt klinik

Sökandet efter den klinik som bäst matchar kundens behov och önskemål är inte alltid like enkelt. Hårtransplantationer är ett delikat och känsligt ämne och det är viktigt att resultatet blir bra. Håravfall drabbar de flesta så småningom men kan också vara ett tecken på stress. Det är därav viktigt att beslutet om att genomföra en hårtransplantation inte forceras utan kommer självmant när tiden är inne. Hitta en klinik där du känner förtroende för de anställda och deras arbete. Be sedan gärna om referenser från andra kunder som också de genomfört hårtranslplantation för att få ett utomstående utlåtande på kvalitén av transplantationen.

Bra hårtransplantationer

Då utbudet av aktiva kliniker i Sverige är lågt är det ännu viktigare att vara noga med göra efterforskningar på kliniken du vill gå till. Den verkställande läkarens egna erfarenhet, skicklighet och utbildning har självklart en avgörande roll för att resultatet av hårtransplantationen blir så bra som möjligt. Bekräfta därför gärna din läkares kompetens så bra du kan för att säkerställa att du är i goda händer. Besök sedan gärna kliniken själv för att se om den ger ett seriöst intryck och bekräfta att alla läkare är korrekt utbildade så att du kan känna dig lugn att du och att du är i trygga händer!

Olika metoder för hårtransplantation

Det finns som du kanske redan vet flera olika sätt att göra sin hårtransplantation. De två vanligaste heter FUE och FUT (även kallat strip-metoden). Den största skillnaden mellan de olika metoderna är hur hårsäckarna plockas ut från donationsstället på kunden. Ofta använder man sig av bakhuvudet där det ofta finns gott om hår för att fylla ut på andra ställen. Med FUT-medoden tar doktorn en bit hud med många hårsäcker och förflyttar den till de glesare områdena, något som kommer lämna ett ärr. FUE är dyrare då varje enskild hårsäck förflyttas enskilt men med ett bättre resultat enligt många.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *